+31 0183 35 13 26

Over Elcar

Elcar is van oudsher een hecht Nederlands familiebedrijf, waar werken nog centraal staat. Opgericht in 1953. Ontstaan vanuit de wagenmakerij en cabinebouw heeft zich ontwikkeld tot een modern carrosseriebedrijf.

Elcar bouwt van begin tot eind. Geen opdracht is te groot. Door klantgericht te handelen en continu te blijven innoveren denkt Elcar tot in het kleinste detail met de klanten mee. Het streven is altijd de maximale laadcapaciteit te creëren voor de klant. Elcar is om die reden gespecialiseerd in het zo licht mogelijk opbouwen van de carrosserieën.

Volledig gecertificeerd

Momenteel staan er bij Elcar een twintigtal vakmensen voor u klaar om tot in het kleinste detail aan uw wensen te voldoen. Geen opdracht is ons te groot. Uiteraard hebben wij alle benodigde certificaten in huis en werken wij volgens de NEN-EN- 12640 en VDI 2700 norm. Wij zijn TÜV-gecertificeerd om de lichtgewicht volume combinaties te bouwen en te keuren.

Eigen Hydrauliekafdeling

Elcar bouwt van het begin tot het eind. Wij bouwen het frame en de laadbak en monteren de kraan en toebehoren. Wij zijn dealer van Fassi autolaadkranen. In onze hydrauliekafdeling kunnen diverse koppelingen aan hydraulische slangen geperst worden tot twee duims. Wij leveren alle soorten en maten Dhollandia laadkleppen. De autolaadkranen en laadkleppen worden standaard voorzien van respectievelijk een ALK en LPK keurmerk. Voor reparaties maken wij vaak dezelfde dag nog een gaatje. Repareren op locatie is geen probleem.

Elcar

Wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.